Kulutusluotto mahdollistaa unelmien toteuttamisen

 

Kulutusluoton avulla on mahdollista saada rahoitusta asioihin, joiden hankkiminen ei muussa tapauksessa olisi heti taloudellisesti mahdollista tai säästäminen voisi kestää liian pitkään hankinnan kriittisyyden kannalta. Auton hankkiminen on hyvä esimerkki tällaisesta tilanteesta, sillä uuden työn aloittaminen voisi olla muussa tapauksessa hyvin hankalaa, jos kulkuneuvoa ei löytyisi.

Toisin kuin asuntolainassa, kulutusluottoihin tarvitaan harvemmin vakuutena muuta omaisuutta. Tämä asia vaikuttaa lainan korkoon, sillä kulutusluotoissa on yleensä korkeampi korko kuin asuntolainassa. Tämä asia johtuu pääsääntöisesti kahdesta tekijästä, sillä pankin kannalta riskin lainan myöntämiseen on suurempi ilman vakuuksia ja kulutusluottoihin myönnettävien tuotteiden tai palveluiden arvo on laskeva, sillä esimerkiksi auton arvo laskee lähes poikkeuksetta vuosien aikana.

Millaisiin tilanteisiin kulutusluottoa haetaan?

Kulutusluottoa voi hakea lähes mihin tahansa! Ihmiset käyttävät sitä esimerkiksi remonttia, matkustamista tai lapsettomuushoitoja varten. Lainaa varten täytyy ottaa yhteyttä pankkiin tai muuhun rahoituslaitokseen, josta voi saada lainaa. Parhaassa tapauksessa rahat voivat olla tilillä jo muutamassa päivässä, joten unelmia voi päästä toteuttamaan hyvin nopeastikin alkuperäisen suunnitelman jälkeen.

SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-340

Ennen kulutusluoton hakemista on tärkeää miettiä, minkä kokoisen lainan haluaa käyttöönsä. Laina ei ole ilmaista rahaa, sillä pankille joutuu alkuperäisen summan lisäksi maksamaan korkoa hyvityksenä rahan lainaamisesta. On hyvä myös miettiä maksusuunnitelma, jonka mukaan maksaa takaisin lainatun summan. Lisäksi on hyvä miettiä, mihin korkoon haluaa sitoa lainansa, jos asiasta voi keskustella rahoituslaitoksen kanssa. Useimmissa tapauksissa pankki haluaa tietää myös lainanhakijan tulot, joten palkkakuitit kannattaa etsiä kansioista valmiiksi mahdollista tiedustelua varten.

Ota rohkeasti yhteyttä ongelmatilanteissa

Jos elämäntilanne muuttuu yhtäkkiä esimerkiksi siten, että jää työttömäksi tai perheeseen syntyy perheenlisäystä, voi lainan lyhentäminen muuttua haastavammaksi. Tällaisessa tilanteessa ei missään nimessä kannata jättää lyhennyksiä maksamatta, sillä siitä voi pahimmassa tapauksessa syntyä maksuhäiriömerkintä, jonka takia lainan saaminen voi tulevaisuudessa muuttua erittäin vaikeaksi.
Jos ongelmatilanne syntyy, ovat pankit ja muut rahoituslaitokset yleensä yhteistyöhaluisia keskustelemaan ja muuttamaan alkuperäistä maksusuunnitelmaa. Kannattaakin siis miettiä, millaisia summia itsellään olisi varaa maksaa tulevaisuudessa. Hyvällä suunnitelmalla pääsee jo pitkälle.


Posted

in

by

Tags: