Mitä huomioida luottokortin valinnassa?

Maksutavalla voi olla yllättävän suuri vaikutus nettikasinon valintaan

Luottokortteja on saatavilla nykypäivänä niin paljon erilaisia, ettei ole lainkaan tavatonta tuntea oloaan hieman hämmentyneeksi niiden edessä. Luottokortin valinta tulisi kuitenkin tehdä huolellisesti ja harkiten, eikä umpimähkään. Huomioon on otettava useita tekijöitä ja selvitämme nyt sinulle, mitä nämä ovat. Voit pian tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, mikä kortti sopii parhaiten rahoitustarpeisiisi.

Luottokortin myöntäjä

Eri luottokorttiyhtiöillä on erilaiset ehdot sille, kuka voi saada heiltä luottokortin. On tärkeää tutkia eri pankkeja ja luotonantajia ennen hakemuksen tekemistä varmistuaksesi siitä, että täytät hyväksynnän saamiseksi tarvittavat kriteerit. Toisaalta luoton hakeminen ei yleensä maksa mitään, joten mikäli luottokortin saamisella ei ole kiire, voit yksinkertaisesti kokeilla onneasi. Eri toimijat tarjoavat myös erilaisia korkoja ja ehtoja, joten varmista, että vertaat niiden tarjontaa ennen lopullisen valintasi tekemistä.

Tarvittavan luoton suuruus

Useimmissa luottokorteissa on luottoraja. Tämä on se rahamäärä, jonka voit käyttää kortillasi kuukausittain ilman sakkoja tai lisämaksuja. Mieti siis kuinka paljon luottoa tarvitset ja valitse kortti, jonka luottoraja sopii budjettiisi ja elämäntyyliisi. Haluatko käyttää korttia vain satunnaisiin isoihin hankintoihin vai säännöllisesti pienempiin ostoihin, kuten vakiovetojen pelaamiseen? Käyttötarkoitus vaikuttaa olennaisesti tarvittavan luoton määrään. Usein luottokorttiyhtiöillä on eri korteille erilaiset maksimiluottorajat, joiden puitteissa oman kortin luottoa voi muokata tilanteen mukaan itselle sopivaksi.

Bonuspisteet ja palkinnot

Monet kortit tarjoavat nykyään bonuspisteitä tai palkintoja, jotka voi lunastaa esimerkiksi käteispalautuksiksi, matkakilometreiksi tai ostoskupongeiksi. Jotkin kortit saattavat tosin vaatia vuosimaksun näiden etujen saamiseksi. Jos tällaiset edut luottokortissa kiinnostavat sinua, tutki kunkin sinua kiinnostavan kortinmyöntäjän palkitsemisjärjestelmää parhaan diilin saamiseksi. Muista myös, että jotkin yhtiöt saattavat rajoittaa palkkioihin tai bonuksiin oikeuttavia ostoksia. Lue siksi kaikki ehdot huolellisesti läpi ennen kuin haet korttia.

Luottokorttiisi liittyvät maksut

Jokaisella liikkeeseenlaskijalla on omat korttien käyttöön liittyvät maksunsa, kuten korot, vuosimaksut ja viivästysmaksut. Tutustu siis kaikkiin näihin ennen hakemuksen tekemistä, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Jos kaipaat ensisijaisesti edullista vaihtoehtoa, kannattaa sinun etsiä korttia, jonka normaalikäyttöön ei liity maksuja. Tällaisesta kortista maksetaan yleensä vain kiinteä maksu sen myöntämisen jälkeen sekä korkoja tai viivästysmaksuja laskun eräpäivän jälkeen maksetuista luottokorttilaskuista.

Huomioi oma taloudellinen tilanteesi

Luottokortin valinnan tulisi riippua luottorajan ja siihen liittyvien maksujen lisäksi myös omasta taloudellisesta tilanteestasi. Onko sinulla säästöjä mahdollisten hätätilanteiden varalle? Pystytkö sitoutumaan säännöllisiin kuukausittaisiin maksuihin? Kuinka paljon sinulla on jo velkaa? Kaikki nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, jotka on syytä ottaa huomioon. Sinun on varmistettava, että valitsemasi kortti ei aiheuta sinulle taloudellisia vaikeuksia.

Luottokorteissa on eroja

Kuten nyt huomaat, luottokorttia valitessa on otettava huomioon useita tekijöitä. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään rakettitiedettä! Kun käytät aikaa kunkin kortinmyöntäjän vaatimusten ja etujen kiireettömään ja perusteelliseen tutkimiseen ja teet hieman vertailua, löydät taatusti juuri omia tarpeitasi vastaavan luoton.