Rahoita uusi auto osamaksulla

Kevään aikana voi huomata, kuinka autokärpänen iskee. Tuolloin tulee pakottava tarve hankkia uusi menopeli, jonka pinta kiiltelee kilpaa auringon kanssa. Valitettavasti taloudellinen tilanne ei aina anna periksi auton ostoa, minkä seurauksena joutuu kääntymään ulkopuolisen rahoittajan puoleen.

Erittäin houkutteleva vaihtoehto on osamaksu, jonka voi ottaa autokaupassa samalla, kun ostaa auton. Toimituksen omakohtaisten kokemusten perusteella onkin voinut huomata, että osamaksun ottajat ovat saaneet alennusta lopullisesta kauppahinnasta!

Tarkista avaus- ja tilinhoitomaksut

Lähes kaikkiin autokaupoissa tehtyihin osamaksuihin kuuluu poikkeuksetta avausmaksu, joka veloitetaan lainan nostamisen yhteydessä. Kyseessä on kiinteä kulu, joka nostetaan ainoastaan yhden kerran. Käytännössä siis henkilö maksaa yleensä kolminumeroisen summan siitä, että hän saa lainan käyttöönsä.

Tilinhoitomaksujen kohdalla kannattaa sen sijaan olla huomattavasti tarkempi, sillä nämä kulut juoksevat yleensä jokaisena kuukauten. Luottolaitosten välillä saattaa olla suuriakin eroja niiden välillä. Onkin hyvä olla tarkkana ja vertailla niiden suuruutta eri firmojen välillä. Vaikka toisessa liikkeessä saisi uuden menopelin hieman edullisemmin, voivat tilinhoitomaksut ja korot vaikuttaa merkittävästi kumuloivan summan suuruuteen.

Muista vuosikorko

Lainan keskeisin osa pääoman lisäksi on vuosikorko, joka määrittää jatkuvasti maksettavan summan. Kyseessä on siis hinta, jonka joutuu maksamaan rahoituslaitokselle lainatusta rahamäärästä. Vuosikorko koostuu yleensä marginaalista sekä korosta, joka voi olla säännöllisesti vaihtuva euribor-korko tai vaihtoehtoisesti kiinteä.

Jos vuosikorko autoliikkeen osamaksusta tuntuu korkealta, kannattaa suunnata esimerkiksi pankkiin. Rahalaitokset voivat myöntää huomattavasti kilpailukykyisempiä lainoja. Toimituksen saamien tietojen mukaan monet pankit edellyttävät kytkykauppana esimerkiksi täyskaskon kattavan vakuutuksen tietyltä yhteistyökumppanilta. Jos tällaisia ehtoja asetetaan, on sitäkin tärkeämpää vertailla tarkasti kokonaissummaa. Tällä tavalla voi säästää merkittävän määrän rahaa, jonka voikin sitten käyttää esimerkiksi auton huoltamiseen tai bensoihin mukavalle kesäretkelle.